We zijn super blij het werk van Ronald Pirson in onze restaurant te welkomen.

Ronald Pirson is rond 14 jaar oud begonen met te schilderen, en volgt tussen 1955 en 1957 privé lessen van het Schilder Jean Jacques Gailliard.
Tussen 1958 en 1962, volgt hij de tekening cursus van de Bosvoorde Academie.
Hij einde dan een master in journalisme en sciences sociales in de ULB, en een doctoraat in sciences sociales in 1972.

Na een paar jaren als chercheurs in de ontwikkelingslanden, komt hij terug in Belgïe in 1973 en volgt, in de bosvoorde academie, de cursusen van M. Lucien Braet, dan, vanaf 1976, gravure en lithografie van Simone Richir.

Hij werd in 1985 gediplomeerd uit de hoger onderwijs van gravure en lithografie.

het werk van Ronald is verkoopbaar, voor meer informatie, kunt u contact met ons opnemen.

On Saturday February 16th 2019 at 8pm, 25 international chefs will cook together in Brussels to support the South-African project of chef Margot Janse.
For 10 years now, since 2009 Margot has been feeding a nutritious meal to 1500 South African kids every school day through her charity Isabelo, Feeding Hungry Minds.

Because, as she says « nobody can learn on an empty stomach ».
Chefs will be divided among 3 restaurants : BON BON, BOZAR & LE CHALET DE LA FORÊT
A unique 10 course-menu will be served, as each dish will have been specially created for the event (and will include a specific indigenous South-African ingredient).
 
We are happy to announce that the following chefs will be in the house that night :
Isabelle Arpin (Isabelle Arpin, Brussels)
Pascal Barbot (l’Astrance*, Paris)                                                                                                              Emma Bengtsson (Aquavit, New-York)
Sang-Hoon Degeimbre (l’Air du temps, Liernu)                                                                                  David Martin (La Paix, Brussels)
Christophe Pelé (Le Clarence, Paris)                                                                                                       Heinz Reitbauer (Steirereck, Vienna / n°14 W50BR)
& Margot Janse

WHEN
Saturday February 16 TH , 2019 at 8PM

PRICE
320 euros / per person (10-course menu all inclusive ; aperitif, wines, water and coffee).

BOOK YOUR TICKETS

MAY WE KINDLY ASK YOU TO PAY ATTENTION TO SOME SPECIFIC INFORMATION
CONCERNING THIS EVENT:
Please arrive on time, as the dinner will start at 8pm sharp.
Please note that your e-ticket is not reimbursable.
Due to the improvisational nature of the event, we are unable to cater for any special dietary requirements, apologies for any inconvenience.
Please be aware that this event could be filmed and that pictures may be taken.
All the benefits of this dinner will go to support the « Isabelo, Feeding Hungry Minds » project of chef Margot Janse in South Africa.
The whole Bozar team, Margot Janse and all the participating chefs are really looking forward to
welcome you.

Van 20 tot 25 mei vindt de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd viool plaats in het Paleis voor Schone Kunsten.

Voor deze speciale occasie, buitengewoonte, zullen we onze restaurant om 17u open maken en zullen we een “Koningin Elisabethwedstrijd Menu” aan 85 € (3 gerechten) en ALL IN aan 135 € (3 gerechten, glas Champagne, onze wijn selectie, water, koffie en versnaperingen) voorstellen.

Het menu zal elke dag verschillend zijn.

Reservatie gewenst:
– per telefoon: 02 / 503 00 00
– of online

Bozar

Het nieuws bleef enigszins onder de radar: Karen Torosyan (38) nam de brasserie Bozar over van David Martin, de sterrenchef van La Paix die ze acht jaar geleden was opgestart met Torosyan achter het fornuis. Bozar werd in de Michelingids van 2017 bekroond met een ster, wat het vertrouwen en de bekendheid van Torosyan opkrikte. Na de overname veranderde hij de term “brasserie” door “restaurant”. Want dat is wat Torosyan wil zijn: de chef van een klassiek restaurant, steunend op de Franse keuken, zij het in een actuele en lichtere uitvoering.

By Bruno Vanspauwel

…Lees Meer…

Alexis Corrand

Dégustez les plats de Karen Torosyan en admirant les tableaux d’Alexis du collectif Farm Prod

Quand les talents s’entremêlent, les sens explosent!

Merci Alexis de ce supplément de beauté dans notre quotidien.

Les oeuvres exposées sont disponible à la vente, n’hésitez pas à nous contacter.

Plébiscités par les plus jeunes, pâtés en croûte et autres tourtes s’offrent un savoureux retour sur le devant de la scène. Éloge.

Bonne nouvelle: la sinistrose culinaire a vécu! Dictature du light, phobie déraisonnée et alarmiste du gluten, coups d’éclat antispécistes… Autant de postures radicales récupérées par les industriels pour écouler dans les supermarchés des produits de piètre qualité cyniquement marketés. Mais qui n’ont pas entamé l’appétit des gastronomes ni le crédit de la cuisine traditionnelle. Bien au contraire, celle-ci se révèle plus fringante que jamais.

By Hugo de Saint Phalle

…Lees Meer…