Skip to main content
De Chef
  • Karen Torosyan – Ambachtsman

    Karen Torosyan is een ambachtsman pur sang. Een gepassioneerde chef met respect voor het verleden die geduldig zijn eigen keuken heeft ontwikkeld. In samenwerking met zijn rechterhand Cassandre Ercolini verheft hij oude keukentechnieken tot een kunst. De precisie en rust waarmee hij zich bijvoorbeeld de pâté en croûte en pithivier eigen heeft gemaakt (enkel beschikbaar op reservatie), wekt bewondering op. Deze perfectionist vertaalt de emotie die hij in zich heeft naar het bord.

    We nemen u even mee naar de beleving van zijn bladerdeegbereidingen. Deze worden voor ze de oven in gaan aan tafel gepresenteerd. Wat volgt is een degustatie van een bijzondere finesse: de rijke krokante korst. De smeuïgheid van de vulling (denk aan een combinatie van kalfszwezerik, ganzenlever, kalfsvlees van Corrèze, kool en trompettes de la mort). De kalfsjus die alles harmonieert. Wauw! Dergelijke verfijnde interpretaties blazen nieuw leven in culinaire klassiekers. Finesse is waar chef Torosyan naar streeft, diepgang is het resultaat van zijn boeiende zoektocht.

    Zijn oog voor schoonheid en detail blijkt niet alleen uit het bord, maar ook uit de prachtige omgeving. Deze parel draagt namelijk de art-nouveaustempel van Victor Horta. Karen Torosyan verdient zijn plek in museum Bozar.

    Michelin Gids