In 1928, opende het Paleis Van Schone Kunsten, het eerste kunstenhuis in Europa, met de Beaux-arts Restaurant.  

 

In zijn memories noemt Horta het Paleis voor Schone Kunsten een hoogtepunt in zijn carrière, en droomde om kunst toegankelijk  maken voor een zo breed mogelijk publiek, niet voor een elite maar ook zonder water in de wijn te doen.

 

Het Bozar Restaurant wordt in 2010 helemaal opnieuw gebouwd, met de stijl van de beroemde architect. Een gezuiverde omgeving, met een open keuken op de zaal, geef een unieke atmosfeer in Brussels.

 

Dit art-déco sfeer geeft aan de één-ster Chef Karen Torosyan een bevoorrecht speelplein.

One star in the Michelin guide

17/20

New on the top 2020

Karen Trorosyan Craftsman chef of the 2017 year

Selection 2020

Karen Torosyan World Champion of Pâté-croute 2015

Bocuse d’argent national selection 2017

2nd Place

Top 100+ European Heritage Restaurants 2019

21st position

Bozar Restaurant : « Klassiekers op Top Niveau »

Score : 85 / 100